Magyar
Loading

Facebook  Google+

1.

: *  
: *
: *
:
Sütőben sült rántotthús <

hozzávalók 3 főre
  • 50 dkg pulykamellfilé szelet
  • bors
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg burgonya megtisztítva, hasábokra vágva
  • 2-3 paradicsom
  • 1 cső főtt kukorica (3 részre vágva)
  • friss zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, oregánó
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 ek olaj
elkészítés
  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a tojás és tejföl, majd a sajt-zsemlemorzsa keverékébe mártjuk és tepsibe fektetjük úgy, hogy alá és fölé 1-1 dkg vajat teszünk.
  2. Lefóliázzuk, 180 C-os sütőbe tesszük, hőlégkeverésen fél órára.
  3. Utána néhány krumplit megpucolunk, hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, 4-5 szelet vékony bacont rákockázunk. Zöldfűszereket, citromhéjat dobálunk rá és lefújjuk olajjal.
  4. A kukoricát feldaraboljuk, körbetekerjük baconnel, fogpiszkálóval megtűzzük. A krumplik mellé dugva lefóliázzuk, és a sütőbe tesszük őt is 180 C-on kb. 20 percre.
  5. Mindkét tepsiről levesszük a fóliát és grill alatt 4-5 perc alatt megpirítjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 35x30x2 cm
  <
Nortyx Web- és Hangstúdió, Rendezvénytechnika
© 2013